Vaxinlämning

Strängnäs Biredskap AB


Rosenborg Vansö

64592 Strängnäs


0733-20 10 66                                                             KARTA

e-post: info@strangnas-biredskap.se


Vill du beställa saker, maila vad du vill ha och datum så kan jag sätta ut saker även om butiken har begränsat med öppettider!


Vaxinlämning information


Vaxinlämning är tillåten från den 1:a oktober. Innan dess får du inte flytta ramar som inte är besiktigade av bitillsyningsman.


Ramarna körs ner till Töreboda för utsmältning och rengöring. Första körningen till Töreboda blir i november. Ev  blir det en vända till senare om det kommer in mycket ramar.


Om du vill lämna ramar finns vissa regler:


Packa i hela säckar. (Av hygienskäl och minimering av smittspridning)

Märk upp varje säck med  Namn, telefonnumer, totalt antal säckar och totalt antal ramar. Namnlappen ska vara regnskyddad. Om säckarna står ute och namnuppgifterna försvinner kan det bli svårt att få tillbaka sina ramar.

Vira inte in ramarna i papper eller snören.

Lämna utanför bibutiken, det fungerar bra även om vi inte är hemma just när du kommer. OBSERVERA att säckarna MÅSTE vara bitäta!! Jag vill inte att mina bin flyger och hämtar dina honungsrester!


OM du inte har använt apistan eller läkemedel kan du gärna skriva att vaxet ska särbehandlas! Intyg om särbehandling måste lämnas separat i ett kuvert i brevlådan på andra sidan vägen. 


Så snart ramarna och mellanväggarna är hemma igen kontaktas du så att du kan hämta ramarna.


SISTA DAG FÖR INLÄMNING AV RAMAR ÄR MITTEN PÅ MARS 2019. 

Hem                   Om Bibutiken             Tipspromenaden

Copyright 2012 © All Rights Reserved